56-politie en cybercrime
christianne de poot, eva lievens, wouter stol, lies de kimpe
De digitalisering van onze samenleving werkt door in nieuwe vormen van criminaliteit, overkoepelend aangeduid als cybercrime. Wat weten we echter over daders, slachtoffers en verschillende vormen van computercriminaliteit?

In dit Cahier belichten Nederlandse en Belgische experten het thema politie en cybercrime. De auteurs gaan vervolgens in op belangrijke actuele vraagstukken. Dit alles gebaseerd op eigen praktijk en resultaten van recent (internationaal) onderzoek.

Specifiek komt onder meer aan bod:

  • Bewijsverzameling in een digitale omgeving;

  • Specifieke vormen, zoals helpdeskfraude, sexting, cyborgcrime;

  • Profiling van daders;

  • Privaat-publieke samenwerking (PPS);

  • Lokale aanpak van cybercrime en de rol van de burgemeester.


Dit Cahier 56  is samengesteld onder redactie van Christianne de Poot, Eva Lievens, Wouter Stol en Lies De Kimpe. Het biedt een waaier aan interessante kennis rond het fenomeen politie en cybercrime, en belicht het uit verschillende hoeken. Het is kortom van groot belang voor politie, justitie en iedereen die instaat voor de  preventie en opsporing van cybercriminaliteit.

De Cahiers Politiestudies verschijnen trimestrieel. Zij zijn onderworpen aan een internationale double blind peer review en worden samengesteld door de gasteditoren, de hoofdredacteur en de editorial board, i.s.m. de redactie.

GPRC-uitgave (Guaranteed Peer Reviewed Content)

ISBN: 9789463712262